Пловдив - Европейска столица на културата 2019

Site Admin
Аватар
Мнения: 6
Регистриран на: 30 Апр 2012, 07:59
Местоположение: Plovdiv, Bulgaria

Пловдив - Европейска столица на културата 2019

Мнениеот admin » 10 Юни 2012, 20:05

Тук можете да пишете коментари, новини и предложения по темата "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".
Камара на архитектите в България - Регионална Колегия Пловдив - www.kab-plovdiv.com

Мнения: 2
Регистриран на: 09 Авг 2012, 08:58

Re: Пловдив - Европейска столица на културата 2019

Мнениеот 01834 » 03 Апр 2013, 17:22

Може би тук е мястото да пишем да дивотиите на пловдивските управници, които се разпореждат с града сякаш им е бащиния. Подобно феодално отношение е меко казано безкрайно неуместно.

Всъщност, преди 3 месеца протестиращите срещу незаконния обект на Бунарджика заплашиха кмета, че ако не спре незабавно това беззаконие, ще изпратят подготвено писмо до Барозу с уведомление, че Пловдив, благодарение на безумното отношение на управата си към културните, исторически и природни ценности вече е недостоен да бъде Европейска столица на културата. Това доста стресна управляващите града и те побързаха в медиите да обвинят радетелите за културен-зелен-чист Пловдив, че саботират кандидатурата ни.
А реалните саботьори са съсипващите града самозабравили се феодално ориентирани компетентни по всички въпроси наши "избраници".

Повод за тези думи е поредната наглост, този път на сайта на МОСВ, че "на Бунарджика всичко е законно". Вероятно разчитат на старата изпитана практика, че една лъжа, повторена 100 пъти, има шанс да се превърне в истина!
http://www.moew.government.bg/?show=news&nid=1836
Това е откровена подигравка с пловдивчани, с един древен град, с нашата гилдия !

Моля, колеги, включете се и помагайте да спасим града си. Той има много по-сериозни проблеми от пренареждане на паветата в Капана!
- Тотев сече дървета наред, лъже, че се секат болни дървета, но снимките на пресните пънове недвусмислено доказват обратното
- http://news.plovdiv24.bg/425004.html - дали е нужен този лифт на града и как би "разкрасил" той една гъсто застроена територия!?
Не ми се иска да продължавам списъка с местни дивотии и закононарушения, той е доста дълъг ...

http://mestnovreme.com/vide-20120103/ - интервюто с Тотев, пълно с откровени и лесно доказуеми лъжи и в което (9-та минута) той казва в ефир, че няколко някакви си архитекти са безкрайно маловажни и мнението им нищо не значи.
Не мога да приема такова отношение нито към себе си, нито към гилдията ни като цяло. И никой кмет не е по-компетентен от професионалистите.

Ще оставим ли да се съсипва този древен град? Да се унищожават парковете и зелената система, да се провеждат кичозни инициативи, да се внедряват неуместни за града ни скъпоструващи палми, вместо да се възроди Ботаническата градина, да се лансира "странна" инициатива като лифт над ЦГЧаст или надлез успоредно на реката, вместо да се осигурят велоалеи, а междувременно дишаме най-мръсния въздух в България ... ЦГЧ продължава да се презастроява с никому ненужни обществени сгради, вместо да се помисли за озеленяването и паркирането, които на места са напълно отсъстващи!

Темата е дълга и това е само началната реплика. Надявам се, че са се опълчили срещу беззаконията "няколко" архитекти само защото останалите не са били информирани. :)

Назад към ФОРУМЪТ НА РК ПЛОВДИВ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron