Поставяне на хазартната индустрия в законовата рамка

Както всяка индустрия, компаниите предоставящи хазартни услуги трябва да притежават лиценз от регулаторни органи. Това от своя страна гарантира защитата на личните данни на клиентите и честността на предлаганите казино игри или спортни събития. Най-добите любители на спортните залагания винаги избират да играят само в регулирани букмейкъри, за да запазят безопасността си и личните интереси непокътнати.

Ползите от подобен тип регулаторни организации са многобройни. Много от тях са изградени с една и съща цел – да държат бранша в законовата рамка, което позволява на дори и скептично настроените, но искащи да изпробват късмета си, да го направят. Нашия екип от експертни в областта на хазарта подготви за вас задълбочен списък с най-големите имане в света на регулирането на хазарта.

Комисия по хазарта във Великобритания

Комисия по хазарта в Обединеното кралство

Както подсказва името му, Комисията по хазарта в Обединеното кралство предоставя лицензи за игралните компании, базирани в Обединеното кралство. Всички най-добри онлайн казина и букмейкъри притежават лицензи от този регулатор. Известен със своята строга нормативна разпоредба, този регулатор има зад гърба си редица съставени актове за нарушаване на правилата от съдържателите на лицензи.

Освен наличието на правила за справедливи услови за ползване на услугата, хазартните компании също така трябва да плащат данъци, за да се сдобият със съответния лиценз. Играчите, които изберат някоя от лицензираните от този регулатор хазартни компании, могат да бъдат сигурни в честността на предлаганата услуга и наличието на прозрачност по отношение на шанса за печалба.

Лицензиращ орган на Гибралтар

Лицензиращият орган на Гибралтар е добре известен с факта, че преминалите през неговите лицензионни процедури компании са въвели строги правила и стриктен кодекс за поведение. Именно поради тази причина, много компании избраха да локализират бизнеса именно в този регион, което го направи най-популярното място на хазартна индустрия в Европа.

В резултат на това голяма част от най-големите имена в сферата на хазарта притежават лиценз от този орган. Тези компании искат да изградят доверие сред потребителите си, изминавайки целия път по получаването на лиценз от най-тачения орган в това отношение.

Лицензиращ орган на Малта

Заедно с Гибралтар, Малта е един от най-добрите решения сред фирмите, които искат да получат лиценз за онлайн хазарт. Известната комисия на средиземноморския остров - Malta Gaming Authority предоставя редица предимства както за операторите, така и за играчите.

Лицензиращия орган на Малта се счита за предпочитан глобален регулатор на онлайн игри. Много хазартни индустрии са лицензирани на този малък остров, тъй като комисията предлага четири различни лицензионни възможности. Техните правила се състоят в това да помогнат на клиентите на тези компании да се насладят на предлаганите услуги в сигурна, честна и забавна атмосфера.

Роскомнадзор

Русия има поляризираща репутация по отношение на онлайн хазарта. От една страна стоят строгите правила, наложени на компаниите, които искат да получат лиценз за опериране в страната. Но от друга, в страната все още съществуват незаконни хазартни индустрии. Преди време, онлайн хазартът беше напълно забранен Русия, но в последно време на няколко оператора им бе даден шанс да предоставят услугите си на руските граждани. Роскомнадзор е регулаторът, който има ролята да защитава играчите и компаниите срещу измами.

АРЖЕЛ

Франция е едно от най-популярните места за хазарт по света. Въпреки това, едва през 2010 година, Франция одобри регулацията на онлайн хазарта. За да защити интересите на гражданите си, държавата създаде ARJEL (Autorité de Regulation des Jeux en Ligne), който предоставя лиценза на индустрията. И въпреки че, много компании искат да получат лиценз от този орган, единствения недостатък за високите данъци, които в последствие трябва да бъдат заплащани. Тъй като Франция е центърът на индустрията в Европа, ARJEL има стриктни принципи за защита на участниците срещу възможни проблеми.

Испанска комисия по игрите

Въпреки факта, че Испания е нова в регулирането на онлайн хазарта, държавата трябва да отговори на високите изисквания за създаването на комисия на своите граждани, които несъмнено са едни от най-опитните в това отношение на континента. Испанската комисия по игрите защитава правата на играчите и издава лиценза за тези компании, които отговарят на строгите им изисквания. Подобно на Франция, получаването на лиценз от този орган струва скъпо на съдържателите му.

Най-популярната хазартна игра в Испания е покера и както във Франция, Португалия и Италия, Испанската комисия по игрите е упълномощила най-големите имена в бранша. Следователно любителите на покера могат да покажат своя талант, като същевременно не подлагат на съмнение надеждността на предлаганата услуга.

Комисия по хазарта в Малта

Карибите - Асоциация за онлайн хазарт Кюрасао

Разположен на северното крайбрежие на Венецуела, Кюрасао е считан за една от най-старите дестинации на хазартната индустрия, датираща от 1996 година. Асоциацията за онлайн хазарт на Кюрасао е създадена след бума на онлайн хазарта. Те предлагат различни видове лицензи, които обхващат хазартната индустрия и разработчиците на софтуер.

Едно от основните предимства на Кюрасао е изгодният данък и бързата процедура. Този регулатор е предпочитан и поради ясните си закони за хазарт. За разлика от някои страни, получаването на лиценз за Кюрасао не е сложно, увеличавайки броя на операторите, които искат да развиват бизнеса си в тази малка островна държава.

Австралия - ACT Комисия по хазарта и състезанията

Базирана в Австралия, комисията започва своята работи през 2004 година. Тя има основната функция да регулира дейностите, свързани с хазарта. В допълнение на това, този лицензионен орган има и други роли като одобряване на хазартни и състезателни дейности, решаване и изследване на проблемите и социалните ефекти на хазарта.

Комисията използва различни методи, когато става въпрос за подобряване на тази индустрия в Австралия. Това е основната причина за доброто му име спрямо опериращите хазартни компании там. Освен спазване на законодателството, свързани с хазарта, регулатора предоставя и образователни услуги, водещи до по-добра хазартна среда.

Китайска спортна лотария и лотария за социални дейности

През последните няколко години хазартната индустрия се превърна в доходоносен бизнес. Хазартните игри се превърнаха в популярен начин за забавление поради удобството, големия каталог от игри и огромните награди. Китай не бе подминат от тенденциите в бранша и много бързо се превърна в един от най-голелите пазара в световен план. Все повече и повече китайски играчи решават да изпробват късмета си по подобен тип начин.

Това породи създаването на Китайската спортна лотария и Лотарията за социални дейности. Регулатора имат по-строги правила по отношение на правата на клиентите. Всъщност Китайската спортна лотария и Китайската лотария за социални дейности в началото бяха единствените две законни лотарии, управлявани от китайското правителство.

Ще ги познаете по лиценза

Тъй като лицензирането бързо се превърна в много важен аспект в света на онлайн хазарта, клиентите започнаха да се доверяват повече на предлагащите подобен тип услуги, които могат да покажат подобен лиценз. В днешно време почти всички известни онлайн казина са лицензирани и контролирани от един или повече регулатори. Те осъзнават, че регулаторните отрасли са основният ключ за растеж на бизнеса. Въпреки че понякога трябва да плащат по-високи данъци, получаването на лиценза носи положително въздействие върху играчите.

По този начин, те бързо могат да отсеят най-добри имена в бизнеса и да се насладят безопасно на предлаганите хазартни игри. Не на последно място, преди да заложите, винаги проверявайте платформата, на която искате да играете, дали е лицензирана от споменатите по-горе регулатори.